top of page

Manuál čerpania fondov EÚ

"Slovensko vďaka vstupu do Európskej únie už roky profituje z peňazí európskych fondov. Za tento čas sa nám podarilo postaviť nové cesty, zrekonštruovať niektoré nemocnice, školy, obecné úrady, zaviesť do obcí kanalizáciu. Peniaze z eurofondov pomáhajú mladým mamičkám pri zamestnaní sa po materskej dovolenke, žiakom v ich vzdelávaní, a osobám so zdravotným postihnutím žiť nezávislý život v komunitách, nie vo veľkých inštitúciách.

Od začiatku môjho pôsobenia v Európskom parlamente sa mnohí z Vás na mňa obracajú s dobrými nápadmi na rôzne projekty a otázkou, ako ich financovať, resp. ako sa uchádzať o podporu v eurofondoch.

Rozhodla som sa preto v spolupráci s odborníkmi pripraviť manuál, ktorý Vám umožní pochopiť celý proces čerpania eurofondov a taktiež Vám uľahčí prípravu projektových žiadostí.

Vzhľadom k tomu, že jednou z mojich hlavných tém, ktorým sa v práci venujem, je problematika osôb so zdravotným postihnutím a sama cítim, že tejto skupine obyvateľstva je naša spoločnosť veľa dlžná, rozhodla som sa pozornosť v manuáli sústrediť práve na oblasti podpory, ktoré by mohli zvýšiť kvalitu života týchto ľudí (zamestnanosť, vzdelávanie a sociálne začlenenie).

Hoci má manuál viac strán, nenechajte sa odradiť od čítania. Nájdete v ňom jednoduchým spôsobom a na konkrétnych príkladoch prakticky vysvetlené, kde sa o podporu uchádzať a akých chýb sa pritom vyvarovať.

Držím Vám palce pri Vašom odhodlaní zmeniť vďaka financiám z európskych fondov život ľudí so zdravotným postihnutím k lepšiemu!"

Jana Žitňanská

Ak by ste mali záujem o Manuál, radi Vám ho doručíme - pošlite nám Vašu adresu na email info@janazitnanska.sk.

 AKTUÁLNE: 
 NEPREHLIADNITE: 

Jana Žitňanská © 2020

Deaf friendly website
Blind friedly website
headeretr3_edited.jpg
bottom of page